szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bécsi úton az egyik kandeláberre szereltek fel egy táblát, ami miatt nem lehet balra kanyarodni. Aki megteszi, csúnyán ráfázik.

Budapesten van néhány olyan kereszteződés, ahol az embernek igen mélyen kell a pénztárcájába nyúlnia, ha véletlenül a megszokott módon, rutinból autózik. 2016 májusában például a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésénél szereltek fel egy kis meglepetést az autósoknak, amit ha nem figyelt valaki rendesen, rögtön az államhoz vándorolt a fizetése egy jelentős része. Nemrég újabb pénzszivattyú lépett működésbe, ezúttal a Bécsi út 134. szám előtt.

A kereszteződésnél korábban nyugodt szívvel el lehetett kanyarodni balra, ez a lehetőség azonban úgy tűnik, megszűnt. A kereszteződés előtt lévő kandeláberre ugyanis felkerült egy tábla, ami csak előre haladást, vagy jobbra kis ívben történő kanyarodást tesz lehetővé, balra kanyarodást nem.

Aki pedig nem figyel eléggé, az csúnyán pórul járhat. Az egyenruhások ugyanis ugrásra készen állnak, és kanyarodásonként 50 ezer forintos bírságot szabnak ki azokra, akik szabálysértést követnek el.

A tábla a Google 2014-es utcaképén még nem volt ott.
©

A Vezess szerint a dolog védhetetlen és kimagyarázhatatlan, ugyanis "egy közfeladatot ellátó személy" a járdáról veszi az autósokat, aki pedig lekanyarodik, az ellen azonnal megindul az intézkedés. Bizonyítékként ott lesz a videó, vagyis tenni utána már nem nagyon lehet semmit.

A Facebookon eközben egyre többen osztják meg egy megbüntetett autós bejegyzését:

"A közterület felügyelet 2 munkatársa (egyik elbújva a bokrok mögött videóra rögzíti a „szabályszegést”) csak azért áll itt, hogy megrövidítsenek minket és a nehezen megkeresett pénzünket törvényi keretek között, legálisan ellopják! (Fellebbezésre nincs lehetőség! Próbáltam.)

A forgalmi rend megváltozott! Az elmúlt 50 évben itt lehetett balra kanyarodni, mostantól viszont csak az alkalmankénti 50.000 Ft-os bírság megfizetése mellett lehetséges. Ennek ellenére nem tették ki a „Balra kanyarodni tilos” vagy a „Forgalmi rend változás” táblákat, csak a „kötelező haladási irány” tábla van kint megfelelően elrejtve nehogy észre vedd. (záróvonal sincs felfestve)

Mivel én 3 csekket kaptam, (a másik kettőt a Bécsi út- ról jobbra kis ívben kanyarodásért a Szépvölgyi útra - fix kamera van! ahányszor kanyarodsz annyiszor 50.000 jön postán) az már 150 pénz. Mivel ez már meghaladja jóformán a keresetemet nem tudom befizetni. Azt találtam ki, hogy kimegyek és meggátolom az autósokat hogy bekanyarodjanak, így elkerülhetik a bírságot és hátha csurran cseppen valami nekem is, hogy befizethessem az enyémeket. Így is történt. A tegnapi nap folyamán 110 autóst mentettem ki összesen 5,5 Millió forint bírság alól. (Természetesen a köztetvek rámhívták a rendőrséget, de igazoltatáson kívül nem csináltak velem semmit - nem úgy nézett ki hogy jó lenne a 3. kerületi rendőrség és közterület felügyelet viszonya) Végül 17.000 Ft-ot tudtam reggel 9-től este 7ig összekoldulni, ami ha úgy vesszük nem rossz órabér, viszont az 5.5 MFT bírsághoz képest rettenetesen alacsony összeg, kicsit csalódtam az emberekbe (Tisztelet a kivételnek - 8 embernek akik kisegítettek).

A tegnapi ordibálástól úgy berekedtem, hogy ma nem jön ki hang a torkomon és még mindig hiányzik 133.000 ft hogy befizessem a bírságomat."

Érdemes tehát nagyon figyelni, mert a kevésbé rutinosok, vagy a megszokásból vezetők azonnal bukják az összeget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Kötelező FFP2-es maszk és otthoni munkavégzés – Így lassítanák a koronavírust Szlovákiában

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni