szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik Model X kínai tulajdonosa 290 millió forintnak megfelelő összeget követel a Teslától, mert mint mondja, majdnem bent égtek az autóban.

Jelenleg is zajlik a vizsgálat annak a balesetnek a kapcsán, ami még februárban történt Kína Kanton nevű városában. A Model X egy másik autóval karambolozott az autópályán, a kocsi tulajdonosa és barátja – akik a hátsó ülésen ültek – azonban nem tudtak kiszállni a kocsiból.

Az Electrec beszámolója szerint a hátsó ajtó nem nyílt ki, az autó viszont idő közben kigyulladt. Végül az első ajtón keresztül sikerült elhagyniuk az autót, de nem úszták meg sérülés nélkül a dolgot. Nem sokkal később úgy döntöttek, 1 millió dollárra (kb. 290 millió forint) perlik a céget.

©

A Tesla kínai kirendeltsége nemrég nyilatkozott is az ügyben. Mint írták, a vizsgálatok során együttműködnek a hatóságokkal, az azonban már a roncsok alapján látszódik, hogy a baleset nagy sebességnél következett be. Ilyen esetben pedig nemcsak az elektromos autók, de a belső égésű motorral szerelt gépek is könnyen lángra kaphatnak. A kártérítési követeléssel természetesen nem értenek egyet.

©

Lee Tada, az autó tulajdonosa szerint nagyjából 120 km/h-val haladhattak, amikor a kocsi oldalról neki ment a betonelemeknek. Miután tett egy 180 fokos fordulatot, nekicsapódott az előtte haladó Ford Focusnak. Miután a kocsi megállt, megpróbálták kinyitni a hátsó ajtókat, de egyiket sem sikerült.

©

A tulajdonos szerint a balesetben eltörött az orra, az ajka pedig úgy felrepedt, hogy több öltéssel kellett összevarrni. A sofőr még ennél is rosszabbul járt: belső sérülseék és törésekkel került kórházba, ahol több mint 40 napon keresztül ápolták.

A nő szerint a baleset pszichésen is nagyon megviselte, azóta folyamtosan azzal álmodik, hogy bent fog égni a kocsiban. A Tesla egyelőre kivár, és valószínűleg a vizsgálatok végeredményétől teszik majd függővé, hogy kifizetik-e a kért kártérítést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók