szerző:
hvg.hu

"Mehetek-e vele erre-arra Pesten?" "Hány kilowattot fogyaszt százon?" "Kotlóst ültetnék benne!"

Péntek óta lehet licitálni a BKV Zrt. kiszuperált, Ganz csuklós villamosára, a cég ugyanis úgy döntött, árverés útján, a Vaterán szabadul meg 5 darab használt járművétől. Az elsőre már meg is indult a licit, 1 480 000 forintos kikiáltási árról, amit 5000 forintjával lépked majd felfelé.

A BKV szerint kiváló vétel lenne egy kiszuperált villamos, mondhatni befektetés, az árverés oldalát azonban nem(csak) az ajánlattévők, hanem a trollok is betalálták. Vagy nevezzük őket inkább érdeklődő vásárlóknak, kinek-kinek megítélése szerint. Az biztos, hogy minden hozzászólás egy-egy újabb gyöngyszem.

Tisztelt BKVZRT! Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy ilyen vadállatot, akkor mehetek vele erre arra pesten? Vagy mondjuk így éjszaka korzózhatok vele? A garázsukba lehet bérelni neki helyet havonta? Köszönöm szépen!

– kérdezte rogerw_a nevű felhasználó. A BKV-tól jött is a válasz.

Tisztelt rogerw_a! Köszönjük érdeklődését! Magán célra, semmilyen körülmények között nem vehető igénybe Budapest villamos hálózatának kötött pályája. A megvásárolt járműveket az nyertes licitet követő, adásvételi szerződésben foglalt határidőn belül a vevőnek el kell szállítania a BKV Zrt. telephelyéről.

Lanciamartini is érdeklődött:

Hello. Hány kilowattot fogyaszt százon? Ha netalántán elfejtem befizetni a villanyszámlát és emiatt lekapcsolják,zsebtelepről működtethető a történet? Van néhány haszonállatom (disznó,tehén meg ilyesmik) őket szállíthatom benne? Vonóhorog van rajta? Utánfutót meg ekét szeretnék húzni vele. Nagy zene van benne? Köszönöm előre is a válaszát.

A BKV válasza:

Tisztelt lanciamartini! Ilyesfajta fogyasztási adatunk nem áll rendelkezésre. Zsebtelepről nem működtethető a jármű. Amennyiben megvásárolja és elszállítja a járművet, Ön dönti el, hogy a hatályos jogszabályok betartása mellett mit szállít vele. (Természetesen nem Budapest villamoshálózatán) Köznyelvben értelmezett, gépjárművekhez szabványosított vonóhorog nincs a járművön. A hangosító/utastájékoztató rendszer egy része érhető csak el a járművekben. A további kérdései tisztázása érdekében javasoljuk a kiszemelt jármű megtekintését az Árverési felhívásunkban foglaltak alapján.

Tisztelt BKVZRT! üdv Érdekel a dolgog csak arra lennék kiváncsi hogy hány ülés van a járműben mert kotlóst szeretnék ültetni benne

– írta colombuss. A BKV szerint:

Tisztelt colombuss! Ahogy a termékleírásban is olvasható, a járművek állapota eltérő, így javasoljuk az Árverési felhívásban foglalt személyes megtekintési lehetőségeket, hogy minden kérdésére választ kaphasson.

Van-e más színben? – kérdezte Warbird1, nem véletlenül:

Tisztelt BKVZRT! Van-e más színben is? Mert ha lenne kék, akkor létrehoznánk végre a villamoson menekülő bűnözők ellen egy gyors reagálású egységet, azaz a Villamos Terror Elhárítási Központot, rövidítve VÉTEK, akiknek külön ilyen helyzetekre lenne egy pandúrvillamosuk kék villogóval és különjárat felirattal. Ha a jármű keskeny nyomtávon is képes lenne haladni, akkor szükség esetén a felcsúti kisvasút vágányát is igénybe tudná venni. Alkalmas-e a szerelvény arra, hogy tűzpárbaj esetén a hangosbemondóból Szalóczy Pál hangja figyelmeztessen teljes nyugalommal, hogy Tessék vigyázni, jobbról lőnek!? Továbbá szeretném tudni, hogy éjszaka békésen szundikál vagy álmában csönget egy picit? Illetve, ha valami oknál fogva nem lenne bevethető ( Mondjuk gonosz piacra igyekvő nyugdíjasok járókereteket dobálnak a kerekek alá, mert nem állunk meg a megállóban.) akkor úgy működik-e a villamospótló, mint a citrompótló? Csak vízben feloldom a tablettát és kész?

A válasz:

Tisztelt Warbird1! A jelen Árverési felhívásban meghirdetett járművek mind sárga színűek. Az utasforgalomból és forgalomból véglegesen ki vannak vonva. Üzemeltetésük vasúthatósági engedélyhez kötött.

Egyébként minden tiszteletünk a BKV-s kollégáé, aki kitartóan állja a sarat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Kínai tudósok klónozták a rendőrkutyák Sherlock Holmesát

Kínai tudósok klónozták a rendőrkutyák Sherlock Holmesát

Kérni fogják a britek a Brexit elhalasztását

Kérni fogják a britek a Brexit elhalasztását

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Tangás férfi vonult végig a Tretyjakov-képtáron – videó

Itt az Nvidia filléres mesterséges intelligenciája

Itt az Nvidia filléres mesterséges intelligenciája

Ha kell, ölben viszik fel a stúdióba Marsi Anikót a balesete után

Ha kell, ölben viszik fel a stúdióba Marsi Anikót a balesete után

Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság

Itt a Facebook újabb csodaszemüvege, amiben még élethűbb lett a virtuális valóság