szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fejlesztési tárca vezetője elismerte: még tartanak az egyeztetések arról, hogy módosítsák a szürke rendszám kiadásának szabályait, és olcsóbbá tegyék a procedúrát.

Április elseje óta, büntetést kockáztatnak azok az autósok, akik nem az új előírásoknak megfelelő szürke rendszámot használják az autójukra szerelt biciklitartón.

A közlekedésért is felelős nemzeti fejlesztési miniszter a HírTv-nek nyilatkozva, gyors megoldással nem biztatott. „Tudja ez úgy van, mint minden egyes kérdésben, vannak támogatók meg ellenzők. Most ennek a közös álláspontnak a kialakítását próbáljuk optimalizálni” – mondta Seszták Miklós.

Ahhoz, hogy valaki ilyen rendszámot igényelhessen, előbb el kell vinnie az autóját és a tartót is egy műszaki szemlére. Ezután igényelheti az okmányirodákban vagy a kormányablakoknál a szürke rendszámot. Az ügymenet akkor is eltarthat több hétig, ha minden rendben van, és akár 20-30 ezer forintba is kerülhet.

Vagyis még tartanak az egyeztetések, pedig a kerékpárosklub szerint van egyszerű megoldás. „Az olyan tartónak, amelynek európai uniós bizonyítványa van, ne is kelljen ilyen procedúrán végigmennie, csak mutassák be a bizonyítványt az igénylésnél, és arra adják ki a szürke rendszámot. Ennyire egyszerű lenne” – magyarázta Halász Áron, a klub szóvivője.

A fejlesztési miniszter egyébként a Hír Televízió kérdésére azt ígérte, ha úgy módosul a szabályozás, hogy olcsóbb lesz a szürke rendszám igénylése, akkor azoknak a költségét, akik már végigjárták a bürokratikus eljárást, kompenzálják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Kolbászba rejtett méreggel, csavarral, gyufával kínozza egy ismeretlen a kutyákat Pécelen

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába

Szovjet időgép: beültünk egy 492 kilométert futott régi Ladába