szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az itthon már más bűncselekményekért elítélt 38 éves sofőr gyorsan hajtott, jogosítványa nem volt, és fals alibivel is megpróbálta átverni a hatóságokat. A bíróság azonban úgy látta, legfeljebb gondatlanul, de nem veszélyesen vezetett. Három bűntársát is letöltendő börtönre ítélték.

A 38 éves Hegedűs Gábor Szilveszterkor egy Peugeot 807-tel gázolt halálra egy 12 éves lányt és 11 éves unokatestvérét, majd továbbhajtott. Szintén magyar bűntársával együtt először megpróbálták félrevezetni a hatóságokat.

Ennek ellenére angliai bíróságon csak négy év börtönre ítélték a magyar férfit – írta a Telegraph csütörtökön.

A Csehországból bevándorolt, 12 éves Helina Kotlarovát és a 11 éves Zaneta Krokovát a Manchester-közeli Oldham egyik utcáján gázolta el a férfi, akit a lap szerint idehaza korábban rablásért elítéltek. Helina a szemközti sávba zuhant, ahol egy másik autó is elütötte, ő a helyszínen meghalt. Unokatestvére 20 métert repült, ő a kórházban hunyt el két nappal később.

A 30 mérföld/órás sebességkorlátozás ellenére 40 mérfölddel hajtott az utcán, jogosítványa nem volt.

A bíróság szerint legalább 29 mérfölddel ment, amikor elgázolta a fiatal lányokat. Miután Hegedűs elütötte a gyerekeket, beletaposott a gázba, majd mások segítségével megszabadult a Peugeot-jától, és bejelentette, hogy ellopták. A térfigyelő kamerás felvételek alapján azonban azonosították, és másnap elfogták.

A felvételek elemzése után a bíróság arra jutott, hogy Hegedűs legfelejbb gondatlanul, de nem veszélyesen vezetett. A baleset oka volt az is, hogy a lányok egy szemből érkező mikrobusz takarásában léptek le az útra, a sofőr mindössze két másodpercre láthatta őket. 4 év börtönre ítélték, emellett 5 évre eltiltották a járművezetéstől.

Bűntársai, Orsós Dávid és Pető Zoltán, akik a bizonyíték eltüntetésében segítettek neki, 20, illetve 25 hónapos börtönbüntetést kaptak. Egy harmadik férfi, Kalanyos János fals alibivel segítette Hegedűst, őt 21 hónap börtönre ítélték.

A bíró az ítélethirdetés után azt javasolta, hogy az összes elítéltet toloncolják ki az országból, amint letöltötték büntetésüket.

Mindannyian rovott múltúak, Kalanyost például a lap szerint korábban gyilkosságban és nemi erőszakban találták bűnösnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra