szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A baleset az A9-es autópályán történt, Stammbachnál. A rendőrség délben megerősítette, hogy meghalt az a 18 ember, akiket a baleset után néhány órán át eltűntként tartottak nyilván.

Kigyulladt egy karambolozó turistabusz hétfő reggel 7 óra után nem sokkal az A9-es autópályán, Stammbachnál, Németországban. Halottak is vannak.

A busz Szászországból Nürnberg felé tartott, amikor összeütközött egy lassabban haladó mezőgazdasági járművel. A buszon 46 idős utas és két sofőr volt. Tizennyolcan meghaltak, 30 utas megsérült, többen súlyos állapotban vannak.

©
©

A rendőrség délelőtt eltűntként említett 18 embert, még abban reménykedtek ugyanis, hogy néhány sokkos állapotban lévő utas esetleg elment a helyszínről. Már sejteni lehetett azonban, hogy sokan bennégtek a roncsban, és ezt 12 óra után hivatalosan is megerősítették.

A kigyulladt buszhoz több mentőhelikopter és mentőautó érkezett az ütközés után, már akkor lehetett látni, hogy nagyon nagy a baj.

Az autópálya mindkét oldala továbbra is zárva van, a környék útjain nagy a torlódás.

A Bayerischer Rundfunk szerint kora délután a helyszínre látogat a tartományi belügy- és a szövetségi közlekedési miniszter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten