szerző:
hvg.hu

Az alábbi videót olvasónk, Móricz Gábor küldte nekünk; azt írta, hogy a Pesterzsébet és Boráros tér között közlekedő 23-as buszon készítette a felvételt, ő úgy saccolt, hogy a csuklórész műanyag borításán tátongó lyukon simán kieshetne egy gyerek.

Az anyag megjelenése után a BKV sajtóosztálya tájékoztatást küldött a hvg.hu-nak, amelyben lényegében jelezték, hogy az érintett busz javításáról kollégáik az eset után azonnal gondoskodtak.

A közlekedési cég szerint a sérülést vélhetően egy úthiba vagy az úton lévő idegen tárgy okozhatott a napokban. Ez a busz július 18-án esett át a rendes heti szemlén, aknán történő felülvizsgálaton, amelyen akkor nem találtak a csuklórészre utaló hibát. Az adott napon – amikor a videó készült - a reggeli járműátvétel során sem sikerült a forgalmi járművezetőknek ezt a műszaki hibát észrevenni, mert csak akkor észlelhető, amennyiben a jármű erősen be van törve (éles kanyarodás közben). Amennyiben a járművezető műszaki hibát tapasztal a járműátvétel során, úgy a diszpécsereknek gondoskodni kell tartalékjárműről, amivel forgalomba állhat – írták az eset kapcsán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!