szerző:
hvg.hu

Lássuk, hogy hány lóerős és hány kilogrammos az amerikai gyártó új villanyautója!

A Tesla sokszor igen szűkszavúan nyilatkozik egyes új termékeinek pontos részleteivel kapcsolatban, és nincs ez másképp most, a széles rétegeknek szánt Model 3 elektromos autó kapcsán sem. Az amerikai vállalat eddig például nem árulta el, hogy pontosan milyen erős a járgány villanymotorja, most azonban az EPA-nak (az USA Környezetvédelmi Hivatala) köszönhetően többek közt erre is fény derült.

Ezek szerint a Tesla Model 3 hátsó kerekeire mintegy 258 lóerő szabadul rá, ami nem kevés, de ugyebár egy villanyautónál nem is ez a durva, hanem a 0 fordulatszámtól rendelkezésre álló maximális nyomaték. Arra is fény derült továbbá, hogy a legdrágább Model 3-ban egy 80,5 kWh-s akkumulátor található, ami meglepő, ugyanis Elon Musk cégvezér a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy ebbe a típusba egyszerűen nem fér bele 75 kWh-nál nagyobb kapacitású telep.

A 80,5 kWh-s csúcsmodell hatótávolsága az EPA szerint mintegy 495 kilométer, az 55 kWh körüli aksival szerelt olcsóbb kivitel pedig körülbelül 350 kilométert képes megtenni egy töltéssel. A Tesla Model 3 egyébként 1740 kilogrammot nyom a mérlegen, lényegesen kevesebbet, mint a 2110 kilogrammos nagytesó, a Tesla Model S.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!