szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DeLorean Airspace az Ubert és az Airbust is versenytársnak tekinti a következő járműve fejlesztése kapcsán. 2018-ban jöhet a prototípus.

Könnyen lehet, hogy feledésbe merült volna a DeLorean név, ha nincs az 1985-ben indult Vissza a jövőbe-sorozat. Marty McFly autóját konzerválta a filmtörténelem, azóta pedig minden, az autóval kapcsolatos hírre felkapják a fejüket a film rajongói. Tavaly például azzal álltak elő, hogy ismét gyártósorra kerülhet a híres DMC-12, most pedig egy újabb hírrel lepték meg a világot.

Az Engadget beszámolója szerint Paul DeLorean azt tervezi, hogy az Airbus és az Uber konkurenciájává válik. A (nemcsak) első hallásra nagyszabású terv részeként megmutatták annak a DR-7-es típusú gépnek a látványtervét, amivel mindez sikerülhet.

©

Nem csoda, hogy ezt a két céget jelölték meg "versenytárnak", a DR-7 ugyanis nem más, mint egy repülő autó. Persze, tudjuk, hogy a Vissza a jövőbe filmjeiben a DMC-12-es is repült, ezúttal viszont nem filmes trükk lenne a dolog mögött.

A VTOL-típusú (azaz függőleges fel- és leszállásra képes) gép négy nagyobb és két kisebb szárnyat kapna, amit két hajtómű mozgatna. A cég egy 9,1 méter hosszú és 6,3 méter széles modellt épített fel, amiben két ülés kapott helyet – vagyis a pilótán kívül még egy ember utazhat benne.

©

Ez esetben viszont a pilóta nem szó szerint értendő, a DeLorean ugyanis önvezető lenne, tisztán elektromos meghajtással működne, és nagyjából 192 km lenne a hatótávolsága. Az első prototípust 2018 végére ígérik, a tesztrepüléseket pedig nem sokkal ezután kezdenék meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

A járvány alatt sem állt le Európa meghódításával Kína

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya