szerző:
hvg.hu

Mika Häkkinen négy körrel a futam vége előtt tudta megelőzni Michael Schumachert egy olyan manőverrel, amit azóta is az egyik legnagyobbként emlegetnek.

Most vasárnap tartották az idei Forma–1-es szezon Belga Nagydíját, ami 1950 óta egy ikonikus állomása a motorsportnak. Számos nagy küzdelmet láthattunk már ezen a pályán, minden idők egyik legizgalmasabb küzdemle azonban 2000-ben zajlott le két legenda: Michael Schumacher és Mika Häkkinen között.

A finn a McLaren volánja mögött folyamatosan ostromolta a német pilóta Ferrariját. Az egyenesekben jóval gyorsabb volt, a kanyarokban és a kigyorsításnál Schumacher viszont mindig meg tudott lépni egy kicsit. Öt körrel a vége előtt már nagyon közel járt ahhoz, hogy átvegye a vezetést Schumachertől, de akkor a német még jól zárta a szögeket.

Egy körrel később aztán megtörtént az előzés, amit azóta is a Forma–1 egyik legnagyobb előzéseként tartanak számon:

Mindezt külső kameraállásból is megnézhetjük.

A szendvicsben egyébként Ricardo Zonta volt a töltelék, aki csak pislogni tudott a két pilóta előzése láttán. Az egész manőver így nézett ki az ő szemszögéből:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!