szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb aksikapacitás kerül az elektromos autókba, de vajon most már végre elegendő?

A tisztán elektromos meghajtással rendelkező autókat sok mindenért lehet szeretni, így például a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátásért, a szinte teljesen hangtalan suhanásért, illetve az alacsony fenntartási költségek miatt. A hatótáv azonban sok esetben még igen karcsú, és ez sokakat gyorsan elriaszt a villanyautók megvásárlásától.

Az Autolist az Egyesült Államokban mintegy 14 500 embert kérdezett meg arról, hogy szerintük hány kilométer lenne egy ideális elektromos autó hatótávolsága. A válaszadók 38,9 százaléka azt nyilatkozta, hogy 480 kilométerrel már elégedett lenne, 26,7 százalék viszont csak akkor venne e-autót, ha az egy feltöltéssel 800 kilométert lenne képes megtenni.

16,1 százalék 640 kilométeres hatótávot favorizálna, 14,6 százalék pedig 320 kilométerrel is ki tudna egyezni. Ellenben a válaszadóknak mindössze 3,7 százaléka nyilatkozta azt, hogy beérné 160 kilométeres hatótávolsággal, noha a jelenleg forgalomban lévő villanyautók többségével leginkább csak 150-200 kilométeres távolság tehető meg egy feltöltéssel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

Hatórás sorok a Heathrow-n, volt, hogy a rendőröknek kellett rendet tenniük

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket

Orbán: A Janssen-vakcinákat is úgy fogjuk vizsgálni, mint a keletieket

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál