szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sir James Dyson nevét elsősorban a nevével fémjelzett porszívókról lehet ismerni. Gondoskodna róla, hogy ez ne csak így legyen.

Az elektromos autók nagyarányú terjedése, mint az ipari forradalmak környékén lenni szokott, mindenkit csábít, hogy megtalálja benne a számítását. Anno, a múlt század elején is százával voltak autómárkák és csak nagyon kevés maradt belőlük. Ráadásul ezek többsége sem azonnal autógyártóként indult, hanem valamilyen más termékkel már részt képviselt az géppiacon.

A porszívóival elég jól menő márkát felépítő Dyson cég is így gondolkodik. Kipróbálnák magukat autógyártóként is. Pénzük van a projektre – 2 milliárd fontot – költenének el, amelynek eredményeképpen 2020-ra saját elektromos autóval rukkolnának ki.

Jelenleg is 400 fős csapat dolgozik már a társaságnál a projekten egyrészt autófejlesztésen, másfelől az elektromos autók legfontosabb alkotóelemét jelentő akkumulátor kidolgozásán.

Ha a Dyson technológiailag az autóiparban is olyan innovatív tud lenni, mint jelenlegi saját területén, például a ciklonporszívóval – örvényszűrős – vagy a jól ismert kézszárítójával, akkor adnánk neki egy esélyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

Belügyminisztérium: Az egyetemek rendezhetnek gólyatáborokat

Belügyminisztérium: Az egyetemek rendezhetnek gólyatáborokat

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia