szerző:
hvg.hu

Egy olyan vörös paripáról van szó, amellyel a hétszeres világbajnok futamot nyert a magyaron kívül Monacóban is.

Maga a versenyautó a No. 211-es karosszéria számot viseli és háromszor használták a 2001-es évben. A Ferrari F2001-essel Michael Schumacher kétszer nyert abban az évben, a teljes sorozatot tekintve pedig ekkor szerezte negyedik világbajnokságát, egyben a Ferrari-márka 11 világbajnoki címét a 15-ből.

©

Az angol Sotheby’s aukciós ház autókra specializált partnere, az RM által, 4 millió dollár körüli várható összegért kínált autóban egy háromliteres motor van az akkori szabályoknak megfelelően, és a 600 kilós önsúlya mellett 900 lóerő körüli teljesítményű.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!