szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmadikként a szintén japán Denso autóalkatrész-gyártó cég is csatlakozott hozzájuk, hogy biztos legyen a siker.

Lassan tényleg könnyebb lesz felsorolni azokat az autógyártó cégeket, amelyek nem fejlesztenek elektromos autót. Hogy csak egyet mondjunk: a héten már a Dacia is bejelentette, hogy néhány éven belül megfizethető elektromos autóval állnak majd elő. A héten azonban nem ez volt az egyetlen bejelentés ezen a téren.

A Toyota és a Mazda csütörtökön közösen léptek a nyilvánosság elé, hogy bejelentsék, összefognak az elektromos autók fejlesztése érdekében. Hozzájuk csatlakozik még a szintén japán Denso is, így hárman próbálják felvenni a fonalat a versenyben.

A közös projektet érthető okokból a Toyota fogja uralni, 90 százalékban vesznek részt benne, míg 5-5 százalékot a Mazda és a Denso tesz majd hozzá az egészhez. A cél egy olyan EV-technológia kifejlesztése, amit a lehető legtöbb szegmensben alkalmazni tudnak majd. A végeredményt a Mazda és a Toyota is felhasználhatja majd, hogy elektromos személyautókat, SUV-ket és kisteherautókat gyártsanak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket