szerző:
hvg.hu

A magyar virtuáldizájner újragondolta, milyen lenne a Lada Niva a hagyományosnál hosszabb tengelytávval.

A napokban már írtunk a Lada Niváról, amikor egy fedélzeti kamerás videóból kiderült: az oroszok elpusztíthatatlannak gondolt gépe mégsem annyira elpusztíthatatlan. Viszont népszerű, az oroszok több mint 2 millió darabot gyártottak le belőle, a klasszikus kockaautókon nevelkedett szíveket pedig a mai napig képes megdobogtatni. Talán ezért is gondolta úgy a magyar virtuáldizájner, X-Tomi, hogy készít belőle egy olyan változatot, amit már igazán megérdemelt a modell: egy limuzint.

A nyújtott tengelytávú Niva nagyon jól néz ki, a magunk részéről simán el tudnánk képzelni, ahogy egy lánybúcsú/legénybúcsú résztvevői lógnak ki belőle az ablakon.

©

Abba viszont bele sem merünk gondolni, hogy mennyit fogyaszthat. Az eredeti Niva ugyanis a gyári adatok szerint 10,8 literen éldegélt el 100 km-en, vagyis volt étvágya rendesen. A mohósága pedig a nagyobb súly miatt valószínűleg csak fokozódna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!