szerző:
hvg.hu

Az egyik sofőr hiába integetett az érkező autóknak, sorra csattantak bele a balesetező autókba.

Nagyjából másfél hete, november elején számoltunk be arról a tömegbalesetről, ami a Nürburgring aszfaltján történt. A Zöld Pokol szokásos, hétfői, nyílt pályanapi rendezvényen egy Porsche 911 GT3 RS-nek kezdett el folyni a hűtővize a hírek szerint egy szűk, kanyargós és zsúfolt szakaszán a pályának, ami gyorsan vezetett a tömeges csattanásokhoz. Az esetről akkor több fotó is készült.

Vasárnap délután azonban felkerült a Facebookra egy videófelvétel is, ami az egyik autó sofőrjének szemszögéből készült. A férfi látta a balesetet, így leállította az autóját, majd a szalagkorlát mögé ugorva próbált integetni a közeledő autók sofőrjeinek, hogy nagyon vigyázzanak – sok esetben hiába. Bár volt, aki meg tudott állni, az utánuk érkezők beléjük csapódtak.

A videót elnézve a lehető legokosabb döntés volt, hogy a férfi kiszállt az autójából, ellenkező esetben valószínűleg komoly sérüléseket szenvedett volna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!