szerző:
hvg.hu

A sofőr valószínűleg a szemből érkező autót figyelhette, mert teljes nyugalommal hajtott ki a hátulról érkező autó elé.

Sok olyan baleset történik az utakon, amit egyik vagy másik (esetleg mindkét) fél figyelmetlensége okoz. Ezek többségét ki lehetne védeni, ha tényleg az útra és a forgalomra figyelnének a sofőrök, ám ha a figyelmetlenség még szabálytalansággal is társul, szinte garantált a csattanás. Akárcsak az alábbi videóban.

Az Ukrajnában található Zaporizzsja nevű város egyik térfigyelő kamerája vette fel, hogy az egyik út szélén parkoló autó sofőrje az elindulással milyen komoly balesetet okozott. A férfi a kocsiba beszállva megpróbált az úton megfordulni, hogy a másik irányba folytathassa útját.

Látszólag óvatosan indul el, ám ez jó eséllyel nem a hátulról érkező forgalomnak, hanem a másik oldalon elhaladó járműnek szól. Amint ugyanis az elhaladt mellette, gázt adott és megpróbált megfordulni. Csakhogy mögüle érkezett egy másik személyautó, ami ugyan megpróbálta őt kikerülni, de így is pont oldalról kapta telibe a sofőr kocsiját.

Azt nem tudni, hogy az autósok mennyire sérültek meg a balesetben, de nem csodálkoznánk, ha ezek után kórházi kezelésre szorulnának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!