szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BMW új típusjelöléseket jegyeztetett be: iX1-től, egészen iX9-ig. Azért árulkodóak ezek a lépések, mire készülnek.

Hamarosan indulhat a bajoroknál a még erősebb elektromos offenzíva, amely már kiterjed az SUV-kra is, erre utal a most napvilágot látott infó. Az első konkrétum, a teljesen elektromos iX3-as lehet, amelynek érkezése 2019-re várható.

Az Autoexpress információi szerint a jelölés arra is utalhat, hogy a jövőbeni, elektromos szabadidő-modellek a jelenlegi platformokat használják majd, nem úgy, mint a BMW i3-as, illetve az i8-as esetében, amelyek teljesen saját platformra épülnek.

A bajorok az SUV-k esetében ezzel a legfőbb riválisaiktól, az Auditól, a Mercedestől és a Jaguartól is eltérő irányvonalat választanak, mert az említett három konkurens az elektromos autóiknál csak erre a célra fejlesztett alapot használ.

©

Még egy újdonságra felhívja a figyelmet az Autoexpress cikke, miszerint a jelenleg Vision Dynamics Concept néven futó jármű, amelyet a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutattak meg, nagyon valószínű, hogy a 2020-ban érkező i5 szedánt előlegezi meg, amely a Tesla Model S direkt kihívója lesz.

A hírek szerint az i5 600 km-es távot tud majd menni egy feltöltéssel, és gyorsulásban is hozza majd a Teslák legjobb formáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!