szerző:
hvg.hu

Az új generációs Phantom első sorozatgyártású példányából befolyó összeget nemes célokra fogják fordítani.

A Rolls-Royce nyáron leplezte a nyolcadik generációs Phantomot, melyből a hazánkban élő kanadai milliárdos, Josh Cartu is rendelt magának egyet. Cartu várhatóan márciusban ülhet majd bele új szerzeményébe, az új Phantom első példánya viszont már most elhagyta az összeszerelő sort.
©

A Belladonna Purple fantázianevű fényezést kapott autó belül Arctic White és Tailored Purple színben pompázik, és érdekessége, hogy egy nápolyi jótékonysági árverésen talál majd gazdára. A január végi árverésen a kocsiért kínálandó összeget a gyártó át fogja utalni egy gyermekekkel és oktatással foglalkozó alapítványnak.

©

Az új Phantom a korábbinál nagyobb és a frontrészbe jobban beleolvadó hűtőrácsot kapott, ami felett az elmaradhatatlan Spirit of Ecstasy szobor az eddiginél magasabban trónol. A lézertechnológiára épülő fényszórók éjszaka is nappali világosságot képesek teremteni, és akár 600 méterre elvilágítanak. Az eleganciát fokozandó a motorháztetőn, az ablakok körül és a C-oszlopnál vastag, kézzel polírozott rozsdamentes acéldíszítések találhatók.

©

A rendkívül halkan gördülő 22 colos gumikat kapott új Phantomban nem kevesebb mint 130 kilogrammnyi hangszigetelés rejtőzik. A világ jelenlegi leghalkabb autójának kikiáltott autó belterében 100 km/h tempó mellett 10 százalékkal kisebb a zaj, mint az előd esetében. A meghajtásról egy duplaturbós V12 erőforrás gondoskodik, mely 6,75 literes lökettérfogatból 563 lóerős teljesítményt és 900 Nm nyomatékot állít elő. Utóbbi már 1700-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

©

 

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Hídfoglaló magyarok Londonban

Hídfoglaló magyarok Londonban

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics