szerző:
hvg.hu

A gyártó neve hivatalosan ugyan nincs benne az elnevezésben, de lényegében ők rakatták össze ezt az együttállást csillagászokkal. Ez aztán a termékelhelyezés igazán ravasz módja.

Az első generációs Priust 1997 októberében mutatták be a japánok és lényegében megteremtették a tömeggyártású hibrid autók korszakát. Húsz évvel később a Prius már a negyedik generációjánál és 11 millió darabos eladásnál jár.

©

A japán márka emblematikus autójának születésnapjára jó néhány vezető csillagásszal értekezve a toyotásoknak sikerült egy olyan csillaghalmazt keríteniük, amely kiadja a kocsi formáját.

A 100 tagból álló csillagképet elneveztették hivatalosan is Priusnak, így mostantól, aki az északi féltekén felnéz az égre, eszébe juthat az is, hogy egy hibridautó csillagképe is ott van.

Negyedik Prius: hibridek közt a pápa

Bizony nagykorú mára az a fura autó, amelyet sokan megmosolyogtak még néhány évvel ezelőtt is. A Toyota Prius életképességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 18 év alatt, amióta az utcákat koptatja, akadt belőle egymillió kilométert futott példány is. Pedig jellemzően a legtöbb Priusnak nem csak a csillogás jut, hanem a taxislét.

A japánok elég akkurátus módon, a tudományos igazolást támogatva egy nagyon látványos oldalon mutatják be a Prius csillagkép felépítését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Akit Putyin egy másodperc alatt lenyomott szkanderben

Akit Putyin egy másodperc alatt lenyomott szkanderben

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni