szerző:
hvg.hu

Igaz így is, havonta átlagosan 150 autó loptak el Magyarországon idén.

Az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikái szerint nagymértékben visszaesett a kocsilopás hazánkban – írja a Magyar Nemzet.

2012-ben 6920 gépjármű eltűnését rögzíti a számsor, az idei évben október végéig „már csak” 1494 a szám. (Igaz pont az októberi érték például kiugró a 240 darab autó eltűnésével a 10 hónapra vetített 150 darabos átlaghoz képest.)

A két kiemelt időpont között ráadásul a trend végig töretlenül lefelé tartott. Legmeredekebb csökkenés 2014-ről 2015-re következett be: előbbi év 4803-as értékét a következő esztendőben egy alig több mint 3175-ös végösszeg váltotta.

Érdemes megemlíteni, hogy „gépjárművön” nem kizárólag a személygépkocsikat kell érteni: idetartoznak a motorkerékpárok, az autóbuszok és a tehergépjárművek is – de természetesen a lopások túlnyomó többsége autókra vonatkozik.

Az összes vagyon elleni bűncselekmények száma is csökkenő tendenciáról árulkodik, tavaly 150 ezer körül alakult, ellentétben a 2012-es, közel negyedmilliós esetszámmal. A vagyon elleni bűncselekmények körébe a lopás mellett a rablás, a csalás, a sikkasztás, hűtlen kezelés, és még egy sor bűncselekmény beleértendő. A két adatsor kedvező irányú változásának okait nem elemzi a Magyar Nemzet cikke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újra árat emel a posta

Újra árat emel a posta

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz

Renitens utas miatt hívtak rendőrt egy Berlin–Budapest-járathoz

Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét

Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét