szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fehér furgon sofőrje láthatóan már nem volt szomjas, a helyzetet mentő autós reakciója azonban nem biztos, hogy a legjobb megoldás volt.

Az ember már szinte fel sem kapja a fejét, ha az "ittas sofőr" és az "Oroszország" szavak egy mondaton belül szerepelnek, mégis, mindig van egy olyan részlet, ami miatt érdemes odafigyelni az orosz utakon rögzített videókra. Ha más nem, legalább edukációs célzattal. Az alábbi videóban (szerencsére) nem történik baleset, a helyzet kezelése miatt azonban érdemes róla néhány szót ejteni.

A videót az időbélyegzővel ellentétben nem 2013-ban, hanem néhány napja, január 22-én rögzítették. A felvételen jól látni, ahogy egy szemből érkező fehér furgon meglehetősen furcsa ívet ír le az úton, majd egyre csak közeledik a lámpánál álló autók felé.

Az egyik sofőr úgy döntött, megelőzi a bajt, ezért kiszállt a kocsijából, odarohant a furgonhoz, kivette belőle a slusszkulcsot – majd elhajította azt.

A tettével szerencsére sikerült megelőzni egy balesetet, a megoldása azonban több szempontból is érdekes. Egyrészt azzal, hogy elhajította a kulcsot, nem szűnt meg a balesetveszély, hiszen a furgon olyan helyen állt, ahol nagyon nem kellett volna neki. Másrészt ha az ittas sofőr elindul megkeresni a kulcsot, szintén balesetveszélyes helyzetet teremt, ahogy az is, ha megtalálja.

Ennek fényében a legcélszerűbb talán az lett volna, ha simán elveszik tőle a kulcsot, és kihívják a rendőröket, ez azonban – úgy tűnik – nem jutott az eszébe a kulcsot eldobó férfinak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Már Szputnyikkal is kiváltható a szlovén karantén

Már Szputnyikkal is kiváltható a szlovén karantén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki élén