szerző:
hvg.hu

A Ford népszerű modelljének teljes megújulására egy hónappal többet kell várnunk.

A Ford 1998-ban szinte sokkolta a piacot azzal, hogy a konzervatív Escort után egy merőben más vonalvezetésű, teljesen új formavilágú modellel, a Focusszal rukkolt elő. A jelenleg az utakon futó harmadik generáció 2011-ben tűnt fel a színen, és mára már megfáradt kissé. Nem kell azonban sokat várnunk az utódra, melyről idén tavasszal fog lehullani a lepel.

Eddig úgy lehetett tudni, hogy az új Focus a március Genfi Autószalonon fog bemutatkozni, a legfrissebb híradások viszont már arról szólnak, hogy a sokak által várva várt új modell még nem lesz ott Genfben, ahol a ráncfelvarrt Ka+ és a felfrissített Edge lesznek a cég újdonságai. Szerencsére nem sokat késik az új Focus, ugyanis a típus hivatalos leleplezésére várhatóan egy hónappal később, áprilisban kerül majd sor.

©

Az eddig napvilágot látott kémfotók alapján egy a jelenleginél némileg laposabb és szélesebb modell rajzolódik ki előttünk, ami a korábbinál jelentősen nagyobb tengelytávolsággal és szerényebb hátsó túlnyúlással rendelkezik. A dizájn várhatóan nagymértékben a közelmúltban debütált Fiestáéra fog hasonlítani, így például marad a még mindig Aston Martin utánérzésű orrkialakítás, illetve az emelkedő övvonal. A felszereltségi szintek a következők lesznek: Trend, Titanium, ST-Line, ST és Vignale, illetve a későbbiekben, körülbelül 2-3 év múlva érkezik majd a négykerékhajtású RS sportváltozat.

A jelentős infotainment-, connectivity-előrelépés, és megannyi, a vezetési segédlettel kapcsolatos fejlesztést felvonultató új Focus 1 literes turbós alap benzinmotorja várhatóan 101 lóerős lesz, a csúcsot pedig a 367 lóerős RS jelenti majd. Érkezik továbbá egy mild-hibrid verzió is, melynek 12 kW-os és 40 Nm-es villanymotorja segít majd a fogyasztás csökkentésében. Csakúgy, mint a négyhengeres motor automatikus hengerlekapcsolás funkciója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

A szakma dübörög, a termék világhírű, a fizetés remek, mégis baj van

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

„Embertelen komédia”: miért nincs több női menedzser?

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Marabu FékNyúz: Így írják ők

Marabu FékNyúz: Így írják ők

A világ legrégebbi, épségben megmaradt hajóját találtak meg a Fekete-tenger mélyén - videó

A világ legrégebbi, épségben megmaradt hajóját találtak meg a Fekete-tenger mélyén - videó

Kósa szerint már '56-ban létrejött a NER

Kósa szerint már '56-ban létrejött a NER