szerző:
hvg.hu

A sofőr nagy sebességgel ért a teherautó mellé, amikor megtörtént a baj.

A hazai utakon is gyakran látni olyat, hogy egy autós úgy akarja megelőzni az előtte haladókat, hogy az a legkevésbé sem szabályos: jobbról, a "leállósávban". A dolog ráadásul rendkívül veszélyes is, hiszen ott egyrészről műszaki hibás autó állhat, másrészről a szabályosan közlekedő autós a legkevésbé sem számít arra, hogy ott is érkezhet autó. Az esetek többségében legfeljebb csak a fejét csóválhatja az ember, máskor a rendőrök kapcsolják le a tilosban járókat. És sajnos van az az eset, amikor valóban bekövetkezik a baj.

Hogy az alábbi videóban látható piros Nissan Micra sofőrje miért tilosban előzött, nem lehet tudni, de a legkevésbé sem lett jó vége a dolognak. A felvételt készítő járművet már éppen megelőzte, és az előtte haladó teherautó mellé ért, amikor egy pillanatra lehajtott az útról, elvesztette uralmát az autó felett, majd egy hatalmas csattanás kíséreétben az út közepén, a feje tetején állt meg az autó.

A videóban amellett, hogy a Nissan Micra sofőrje a tilosban járt, érdekes egy pillantást vetni a teherautó mozgására is. Újra végignézve a felvételt ugyanis olyan, mintha "büntetni" akarta volna a Nissant azzal, hogy ráhúzta a kocsira a kormányt. Legalábbis a teherautó mozgásából úgy tűnik, mintha ráhúzta volna.

Ennek azonban ellent mond az a tény, hogy a lehúzódással egy időben egy szürke autó előzte épp a teherautót. A videó alapján úgy tűnik, a teherautó azért húzódott le, mert a szemből érkező járművek miatt nem akarta, hogy a szürke autó balesetet szenvedjen (aminek sofőrje ezek alapján meglehetősen felelőtlenül kezdett bele az előzésbe).

Azt nem tudni, a Nissan utasa(i) megsérült(ek)-e, de reméljük, a látszat ellenére nem volt súlyos a helyzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!