szerző:
hvg.hu

Ez ugyanis egy elektromos Mercedes GLA-klón, amilyen a hajtását tekintve az eredetiben nincs.

Jó néhány kínai autógyártóról közismert, hogy a nyugati piacokon gyártott járműveket külsőre lekoppintják, a műszaki tartalom meg valamilyen vagy saját, vagy olcsó licencen beszerzett régebbi technika átvétele.

A külsejét és méreteit tekintve a K-One is valami ilyesmi – egy olyan crossover, amelynek eleje nagyon hasonló a második generációs Mercedes-Benz GLA-hoz. A méretei szerint is szinte teljesen klón a Mercivel, mert 4,100 mm hosszú, 1,710 mm magas, 2,520 mm a tengelytávja.

Viszont van egy hatalmas differencia. Annak ellenére, hogy vannak hamis kipufogócsövei, ez a kínai jármű teljesen elektromos. A helyi média szerint a villanymotorja 130 lóerős, amelyet lítium-ion akkumulátor táplál. A kocsi komolyságát azért nagyban megkérdőjelezi, hogy állítólag 102 km/h az elérhető csúcssebesség vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!