szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rivaud palettáján megtalálhatók a "hagyományos" autók is, de van Porsche, Maserati és Tesla is erre a célra.

Az elmúlt években több olyan autót is láttunk már – akár megépítve, akár terv formájában –, ami finoman szólva sem az az átlagos típus. Készült már például 1000 lóerős jármű is, de terveztek át Tesla Model S-t ilyenné, sőt volt, hogy az autópályán bukkant fel egy temetésekre átalakított Porsche Panamera. Alapvetően nem gondolnánk, hogy a nagy átlag rákapna arra, hogy ilyen autó vigye el őt (vagy szerettét) az utolsó útjára, a jelek szerint azonban igény mindenképpen van rá.

A francia Rivaud nevű cég még 1999-ben kezdte meg működését, amely a temetkezéshez nyújt szolgáltatásokat. Lehet tőlük rendelni például halottaskocsit is, ezek azonban nem épp azok a "hagyományos" változatok.

A cég a Facebook-oldalán szokta közzétenni, milyen járművekből áll a választéka, ezek között pedig egy sor meglepő kocsit találni. Van köztük Porsche, Maserati és Tesla is, de természetesen megtalálható a "hagyományosabb" Mercedes és Ford is a felhozatalban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!