szerző:
hvg.hu

Közel hárommilliót ér egy ilyen zárjegy nélküli szállítmány, ami most lebukott.

Ártándnál állítottak meg egy francia autót, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök röntgenberendezéssel átvilágították, majd tételesen átvizsgálták a járművet és kiderült, hogy azt úgy alakították át, hogy csempészetre alkalmas legyen.

Az autó alvázából, az első és hátsó ülések alatti megduplázott padlólemezből, valamint a két hátsó sárvédő üregéből 2 500 doboz, 2,8 millió forint értékű, adózatlan cigaretta került elő. A sofőr hamarosan elmondta, hogy a cigarettát Ukrajnában vásárolta és Párizsba szállította volna.

A csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Éppen a napokban tettünk ki egy másik hasonló felvételt is, amely egy ukrán videó volt arról, micsoda utólagos átalakításokat eszelnek ki a csempészek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!