szerző:
hvg.hu

Az elmúlt péntektől, kedd estig tartó időszak alatt tizenhárman szenvedtek halálos balesetet.

Az ORFK Főügyelet napi jelentése alapján 2018. április 27 és május 01 között összesen 266 személysérüléses közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, és sajnálatos módon nagyon sokan, összesen 13-an vesztették életüket a balesetekben – írja az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapja. Mindez nagyon rossz arány, tavaly négyen haltak meg ugyanezen időszak alatt.

A halálos balesetek közt tanulságos néhányat kiemelni. Fejér megyében a 62-es számú főúton egy 85 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival a tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba, ahol az ott elhaladó IC vonat oldalának ütközött. A mozdonyvezető nem észlelte a balesetet, így továbbhaladt, és csak a sárbogárdi állomáson értesült a történtekről.

Mosonmagyaróvár egyik útkereszteződésében egy 19 éves fiatalember balra kanyarodás közben nem biztosított elsőbbséget egy motorkerékpárosnak, és elütötte. A halálos sérüléseket szenvedett motorkerékpáros nem viselt bukósisakot.

Veresegyházán, éjszakai időpontban egy 25 éves férfi ütközött személygépkocsival egy híd korlátjának, ezáltal 17 éves utasának halálát okozva. A balesetről mi is beszámoltunk, miután a fiatal fiú az Újpest FC egyik labdarúgója volt.

Az ORFK oldala az összegzés végén kiemeli, hogy a közlekedők a kellemesebb út- és látási viszonyok ellenére legyenek mindig óvatosak és körültekintőek, továbbá tartsák meg a közúti közlekedés szabályait. A legfontosabb ezek közül, hogy ne lépjék túl a megengedett sebességhatárt, ne vezessenek ittasan, illetve fáradtan, mindig használják a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert, bukósisakot), ügyeljenek az elsőbbségi szabályok megtartására, és a tilos jelzés valóban az áthaladás tilalmát jelentse.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!