szerző:
hvg.hu

Megfelelő útvonalválasztással és óvatos pedálkezeléssel sikerült elérni ezt az igen komoly hatótávolságot.

A Tesla Model S-nél kisebb és olcsóbb Tesla Model 3 a hivatalos gyári specifikációk szerint 310 mérföldet, vagyis átszámítva mintegy 500 kilométert képes megtenni egy teljes feltöltéssel. Ez persze adott esetben lehet kevesebb és több is. Esetünkben konkrétan jelentősen több lett.

Történt ugyanis, hogy a Denver Tesla Club elnöke, Sean M. Mitchell új hatótávolság rekordot állított fel egy hátsókerék-hajtású Model 3-mal. Emberünk Denverből indult, majd pedig 18 órányi vezetést követően érkezett meg Topekába, miközben töltés nélkül 515,7 mérföldet, vagyis mintegy 830 kilométeres távolságot hagyott maga mögött.

Ez körülbelül annyi, mint a Budapest–Würzburg-távolság.

©

A gyárinál 66 százalékkal nagyobb hatótávolság elérésében sokat segített a megfelelő útvonalválasztás, illetve az igen szerény, de nagyon stabil 45 km/h átlagsebesség. A rekorder szerint a Model 3 ennél többre is képes, ugyanis a megérkezéskor még mintegy 10 kWh tartalék volt a telepekben.

Mitchell hamarosan újabb rekorddöntésre készül, és azt állítja, hogy a kis Teslával akár 600 mérföldet, vagyis 965 kilométert is meg lehet tenni egy feltöltéssel. Megjegyzendő, hogy egy Tesla Model S-sel tavaly nyáron 1078 kilométert vezettek le töltés nélkül.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vaddisznó ment be egy salgótarjáni pizzériába – videó

Vaddisznó ment be egy salgótarjáni pizzériába – videó

Romlott ételt küldtek a menzára az óvodásoknak Muronyban

Romlott ételt küldtek a menzára az óvodásoknak Muronyban

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

100 millió eurót ad Bill Gates Európának

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

GOOD DESIGN = GOOD BUSINESS – na de miért is?

GOOD DESIGN = GOOD BUSINESS – na de miért is?

Harry és Meghan nem sokat teketóriázott, lerúgták a cipőjüket az óceánparton

Harry és Meghan nem sokat teketóriázott, lerúgták a cipőjüket az óceánparton