szerző:
hvg.hu

Kilenc autót tarolt le szombat hajnalban egy szemétszállító autó Brooklynban, az esetet egy biztonsági kamera is rögzítette.

Szabad ég alatt parkolni éjszaka nagyon kétesélyes dolog. A védtelen autó ilyenkor az időjárás viszontagságaitól kezdve a tolvajokig mindennek ki van téve, és csak a szerencsén múlik, ha nem történik vele valami baj. Persze egy idő után az ember már megfeledkezik erről, és úgy hagyja az utcán a kocsiját éjszakára, hogy "úgysem történik vele semmi", ez azonban nem több szubjektív biztonságérzetnél.

Garázst találni az autónak viszont nem sehol sem olcsó dolog, pláne nem New Yorkban, ahol sokszor még egy-egy parkolóhelyért is komolyan meg kell küzdeni. Így a legtöbben aztán jobb híjján az utcán hagyják a kocsit, pont úgy, ahogy azt nemrég egy brooklyni utcában is tették. Nekik viszont pont nem volt szerencséjük.

Egy biztonsági kamera felvételén jól látni, hogy hajnalban, nem sokkal fél 6 előtt egy kukásautó tarolta le az utcán parkoli kocsikat – szám szerint kilenc darabot.

Az ABC7 beszámolója szerint a szemétszálltó teherautó sofőrje zavartan viselkedett, el akart menekülni a helyszínről, a rendőrök azonban nem messze az esettől elfogták. A szondát nem akarta megfújni, így nemcsak a baleset miatt tartóztatták le a férfit, aki azonban már kifizette az 5000 dolláros (kb. 1,3 millió forint) óvadékot, így szabadlábon védekezhet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!