szerző:
hvg.hu

Kell hozzá néhány Rolls-Royce, meg 100 éves francia párlatok.

A „Cars and Coffee” rendezvények Amerikából indultak és arról szólnak, hogy jellemzően egy hétvégi kora reggelen – még mielőtt a család magához térne – autófanatikusok összejönnek bandázni egy kicsit, miközben papírpohárból isszák a „jó reggelt” kávét.

Ezek a rendezvények nagyon hangulatosak, ami megtetszett valakinek a Rolls-Royce-nál is és kitalálták, hogy kicsit arisztokratikusabb formában elő lehetne ezt adni. Megszületett a „Cars and Cognac”, aminek nem csak a neve kellően sznob, de a körítése is.

Az első ilyen eseményt persze nem is Kaliforniában tartották, hanem az őshazában, angolhonban, Cotswoldsban, körülbelül másfél órára Londonból. A pontos helyszín egy régi mezőgazdasági ingatlan volt, amelyet egy klubtag tulajdonos ajánlott fel a rendezvényre.

©
©
©
©

A vendégek persze végigkóstolták a finom konyakokat, amelyeket egy sommelier szolgált fel, aki a francia pálinkát egy piknikkosárból kínálta egy új Phantom hátuljáról. Rolls-Royce-os rendezvény révén, persze az sem merült fel, hogy ittasan vezessenek, inkább sofőrök szállították a vendégeket.

Rolls-Royce-tesztvezetés: Darth Vader és Prince eltitkolt gyermekei

Egy hetet töltött Budapesten az autóarisztokrácia két díszpéldánya, az egyenként is százmillió forint felett startoló Rolls-Royce Ghost és szellemtestvére a Wraith, amely egy csintalan skót kísértetről kapta nevét. Kipróbálhattuk őket, ráadásul mindkettőből a sötét erőt hirdető Black Badge példányokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!