szerző:
hvg.hu

Nem csak nálunk vannak ügyeskedők, akik nem hajlandóak fizetni olyasmiért, amiért mások sem szeretnek, de elfogadják, hogy kell.

Ez most egy Amerikában készült videó, amelyen Floridában ügyeskedett össze valaki egy olyan szerkentyűt, amely gombnyomásra eltakrja a rendszámot. Azt nem tudjuk, hogy mindez – "szépen" mondva – megvalósítja-e az egyedi azonosítóval való visszaélés tényét, de ha igen, akkor nálunk például három évet is kaphat érte, aki ilyesmire vetemedik.

Nyilván pár dolláros beruházással lehet venni egy ilyen szerkezetet, ami eltakarja a rendszámot, a kérdés csak az, hogy megéri-e a kockázatot.

Vannak persze máshol is szép próbálkozások, itt ez a svájci motoros, aki egy egyszerű elektromos csappantyús berendezéssel csinált felhajtós rendszámot. A jutalma egy 6000 eurós csekk volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!