szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatal sofőr már a híd elején is komoly tempóval haladt, később pedig még tovább növelte a sebességét.

Az 1974-ben átadott Köhlbrandbrücke a maga több mint 3,6 kilométeres hosszával Németország második leghosszabb hídja, mely a hamburgi kikötő területén ível át az Elba folyó egyik mellékága felett. A hosszú híd sok autóst gyorshajtásra ösztönözhet, pedig az autók végsebességét nem pont itt kellene kipróbálni.

Június 22-én este a helyi rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy S-osztályos Mercedes már azon a szakaszon 163 km/h tempóval száguld, ahol a megengedett legnagyobb sebesség mindössze 50 km/h. A kamerával felvértezett civil elfogó autóval a száguldózó nyomába eredtek, és rögzítették, ahogy 180-nal megelőz két személyautót és egy autóbuszt. Ezt követően pedig azt is lekamerázták, hogy a Mercedes csúcssebessége elérte a 221 km/h-t.

A nem sokkal később megállított sofőrtől azonnal elvették a jogosítványát és a kocsiját is lefoglalták. A 23 éves német férfi egy darabig egészen biztosan nem vezethet autót, jó néhány büntetőpontot kap és komoly pénzbírságra is számíthat.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában

Nem csitul a járvány, szigorítás következik Szerbiában