szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly Mexikóban például 25 339 gyilkosság történt, ami nem csak az ország modernkori történetében mélypont, de vélhetően a világon is alig akad párja.

A közbiztonság hiánya viszont nagyon jót tesz a páncélozott autókat kínáló cégeknek, amelyek folyamatosan erősödnek a piaci részarányban. A közép-amerikai országban csak idén 3284 páncélozott autót helyeztek forgalomba, a helyi statisztikákkal foglalkozó AMBA szervezet szerint.

Mindez szinte mégis eltörpül ahhoz a számhoz képest, amelyet egy dél-amerikai ország, Brazília mutat fel, ugyanis 2017-ben, 15 145 támadások ellen is védelmet nyújtó autót helyeztek forgalomba náluk, és úgy számolnak, marad a 25 százalékos piacbővülés.

44 millió forintért páncélozott Skodát is vehetünk mostantól

A Skoda Superb eleve nem egy kifejezetten olcsó darab, de most már prémiumautókat megszégyenítő áron is van belőle.

A hatalmas méretű – 1,5 millió új autót jelentő – mexikói piacra mostanra ráharaptak a nagy autógyártók is, nem csak az erre szakosodott műhelyek alakítanak már páncélozottá autókat.

Az Audinak például a Q5-ösből van golyóálló változata kifejezetten a latin-amerikai piacra. A mexikói Pueblában készülő autókat viszik Brazíliába és Argentínába is. A gyárilag erősített Q5-ös 87 ezer dollárba kerül, amely sokkal olcsóbb, mint valamely kisebb műhely által kínált darabé. A BMW, a Jeep vagy a Mercedes is kínál golyóálló páncélzattal ellátott típusokat.

Ezekben az országokban mostanra nem csak a kétes üzletágakban dolgozó fontos emberek vesznek egyre inkább páncélozott autókat, de az olyan nagy multik fontos alkalmazottait is ilyenekbe ültetik, mint az Unilever vagy legnagyon versenytársa, a Procter & Gamble.

Befutott az első páncélozott Tesla is

Villámgyors, környezetbarát és már golyóálló is. Az amerikai Armormax megcsinálta az első Tesla Model S-t, amely akár egy komolyabb gépkarbély-sorozatot is kiáll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Viszlát, erdőirtás? Laboratóriumban nyomtatnának fatárgyakat

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Az idős kora miatt nem kell börtönbe mennie a hálapénzért zsaroló nőgyógyásznak

Rontás levételét ígérte egy nő, ingatlant, ékszert, pénzt csalt ki helyette

Rontás levételét ígérte egy nő, ingatlant, ékszert, pénzt csalt ki helyette