szerző:
hvg.hu

Rengetegen voltak úton a hétvégén.

Általában az augusztus 20-án ér véget évtizedek óta a nyári főszezon. Most egy hosszú hétvégével.

A rendőrség kiadta az elmúlt napok közúti baleseti statisztikáit, miszerint augusztus 17-én 0 órától 20-án 24 óráig a rendőrök 192 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Ebből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 62 súlyos és 125 könnyű sérüléssel végződött.

A számokat tekintve ez még igen kedvező, ha az idei év többi hosszú hétvégéjét nézzük. A pünkösdi hosszú hétvégén, összesen 202 személyi sérüléses közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök péntektől hétfő éjfélig. Tízen vesztették életüket halálos közlekedési balesetben, 52 eset súlyos és 140 könnyű sérüléssel végződött – írta akkor a police.hu.

A húsvéti hétvégén is rengeteg baleset történt, 266 személysérüléses közúti balesetet okoztak hazánk közútjain, és sajnálatos módon nagyon sokan, összesen 13-an vesztették életüket a balesetekben. Mindez nagyon rossz arány, 2017-ben négyen haltak meg ugyanezen időszak alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!