szerző:
hvg.hu

A nottinghami parkolóőrt nem hatotta meg, hogy a járőr épp a munkáját végezte, simán megbüntette a rendőrautót.

Nem mindennapi jelenetet rögzített valaki nemrég a mobiljával az angliai Nottinghamben. A felvételen egy parkolóőr teszi a dolgát: megbüntet egy autót, ami tilosban parkol. Csakhogy az egy rendőrautó volt, a járőrnek pedig jó oka volt arra, hogy ott álljon meg.

De kezdjük az elején. A munkahelyi szabályok és előírások alapvetően hasznos dolgok, mert ez segíti elő, hogy ne káoszban, következetlenül kelljen dolgoznia valakinek, és pontosan tudja az illető, hogy mi a feladata. Vannak azonban helyzetek, amelyeknél szükséges, hogy egyedi mérlegelés után önálló döntést hozzon a munkavállaló. Ilyen lett volna az alábbi helyzet is.

A Metro által közzétett videóban a brit parkolóőr egy rendőrautót büntetett meg, mert az tilosban parkolt. Kiderült, a járőr, azért állt meg ott, mert épp segített egy sérült férfinek. A parkolóőrt azonban ez nem érdekelte, kiállította a büntetést. Valószínűleg azért, mert a kocsiban nem kapcsolták be a megkülönböztető fényjelzést.

A büntetést később a helyi önkormányzat a körülményekre való tekintettel megsemmisítette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!