szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most nem arra gondolunk, hogy vannak autók, amelyek elve ócskavasak, hanem, hogy tényleg hulladék anyagból épül a jármű.

Egy argentin férfi, ki tudja milyen megfontolásból, de lényegében megépített egy autót olyan anyagokból, amihez éppen hozzáfért. A „kocsija” leginkább olyan lett, mintha a Mad Max sorozat valamelyik járműve lenne, igen rusztikus dizájnt kapott.

Nem is mai a projekt, mert mint, kiderült már 40 évvel ezelőtti a konstrukció, amely valamilyen csoda révén túlélt ennyi időt. Mielőtt azt hinné valaki, hogy ezzel biztosan nem közlekedett, azt ki kell ábrándítanunk: még a nyolcvanas években belerakott több mint 10 ezer kilométert.

A kocsiban egyébként egy „Nafta 2.21-es” motor van, ami minden bizonnyal egy 2.2-es benzinmotorra utal. A járművet most az alkotó unokája el akarja adni, ami elég bátor ötlet, de ki tudja, hátha valaki tényleg úgy gondolja ér valami neki egy ilyen kétség kívül egyedi autó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!