szerző:
hvg.hu

Ki tudja feltűnt-e volna neki valaha magától, hogy a rossz oldalon megy?

Azt kell mondjuk, úgy tűnik minden napos eset, hogy autósok, valamilyen oknál fogva rossz döntést hoznak, és szemből mennek fel autóutakra. Számtalan magyar példa is van ilyen hajmeresztő jelenetekre mi is írtunk már többször róluk.

Ez a mostani ugyan egy amerikai, Texas államban történ eset, de több szempontból is tanulságos. Egy kisteherautóval közlekedő férfinak tűnt fel egy autó, amely a főút rossz oldalán haladt. Jól érezte, hogy tennie kéne valamit, ezért nyomába eredt az autósnak és többször megpróbálta felhívni magára a figyelmet, hogy vegye észre az autós mit csinál.

Mint látszik, többször is hiába próbálja jelezni a sofőrnek, hogy álljon meg, az nem vesz róla tudomást és megy tovább.

Végül mégiscsak megáll, és látni, hogy egy idős nő vezeti a kocsi, aki mint mondja, már tudja, hogy a rossz oldalon megy, de nem találja a kiutat. És valljuk meg a videó igazán megdöbbentő része pontosan ez.

 

Ez az eset most szerencsés véget ért, de az amerikai közlekedési minisztérium szerint évente hasonló okból 300-400 halálos áldozatot követelő balesetek történnek az USA-ban, ami elképesztően sok. Az autógyártóknak, lehet ebből a szempontból is kellene valamilyen fejlesztéseket kidolgozniuk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!