szerző:
hvg.hu

Az Apollo Intensa Emozione tényleg világ egyik legelképesztőbb autója.

Egy autós csatornára töltötték fel azt a videót, amelyen a modern autós világ egyik ritkasága, az Apollo Intensa Emozione szerepel.

A járművet egy privát bemutatón hajtották meg, amelyhez egy svájci repülőtér futópályáját használták. A helyi szupersportautó tulajdonosok egyik rendezvényen jelent meg a ritkaság, amelyről a felvételek készültek.

Az Apollo IE gyakorlatilag teljesen karbonszálas kompozit anyagokból készült, ugyanannál a cégnél, ahol a Pagani autóinak szerkezeti elemeit is gyártják. A kocsiban egy 6.3 literes atmoszférikus motor dolgozik V12-es hengerszámmal és elrendezéssel. A motor teljesítménye 780 LE, míg a nyomatéka 760 newtonméter. A váltásokról egy hatfokozatú szekvenciális váltómű gondoskodik és mint hallható, nem kapkodja el a váltásokat, mintegy 9000-es fordulatnál kapcsolgat feljebb.

A kocsi érdekessége minden kétséget kizáróan az elképesztő aerodinamikai elemei, amelyek akár 1350 kilogramm leszorító erőt generálnak. Mindez nagyjából megegyezik egy LMP2 pályaautó adataival, amelyek mondjuk a LeMans-i 24 órás futamon mennek. Az olasz sportkocsi álló helyzetből 2,7 mp alatt éri el a 100 km/h-s tempót, a végsebessége 335 kilométer per óra.

Összesen 10 darab készült belőle ezek is darabonként 2,3 millió eurós áron kerülnek eladásra újonnan.

Van az az autó, amitől még Monacóban is lefagynak - videó

A francia hercegség lakói sok mindenhez hozzá lehetnek szokva, de amikor egy ilyen valószerűtlen autó előkerül, akkor még ott is összesereglenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!