szerző:
hvg.hu

Egyes modellek nagyon könnyen lángra kapnak egy hibás vezeték miatt.

Több hibridautóját is visszahívja a Toyota – írja a CNN. A japán autógyártó szerdán közölte, hogy a Priusok, a Prius Plug-inek és a CH-R terepjárók közül néhány modellt hibásan gyártottak le, így azok nagyon könnyen kigyulladhatnak. A visszahívás a 2015 júniusa és 2018 májusa között legyártott modellek egy részét érinti, összesen több mint 1 millió autóról lehet szó.

A cég szerint a hibás modellek mintegy felét Japánban adták el, 200 ezer jutott az Egyesült Államokba, a többit pedig Európába exportálták. Azokat, akik ilyen autót vásároltak, e-mailben értesíti a Toyota, várhatóan még ebben a hónapban.

A gyártó szerint a bajt egy hibás kábel okozhatja, ami rosszul csatalakozik a hibrid motor generátorához. A vezeték emiatt könnyen túlmelegszik, és akár tüzet is okozhat.

A Toyotának nem ez az első ilyen esete: 2016-ban több Priust is vissza kellett hívni, mert gondok voltak az autó légzsákjaival és a kézifékekkel is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!