szerző:
hvg.hu

A hibás modellek egy karambol esetén könnyen kigyulladnak.

Banális hiba miatt hív vissza kétezer F150-es kisteherautót az észak-amerikai térségben a Ford. A cég szerint az érintett modellekben a biztonsági övet üzemeltető rendszerrel van baj, egy karambol esetén az autók emiatt könnyen kigyulladnak. A Ford már három olyan komoly balesetről is tud, amikor baj volt a berendezéssel – írja a Privátbankár.

Egy baleset során a biztonsági öv előfeszítő berendezése a légzsákokkal egyszerre lép működésbe, a benne lévő robbanótöltet pedig a helyén tartja a biztonsági övet az ütközés pillanatában. Néhány esetben ezek a töltetek a kelleténél nagyobb szikrázás mellett oldanak ki, ami miatt az autó akár ki is gyulladhat.

A több mint másfél millió gépjárműre kiterjedő vizsgálatot az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala kezdeményezte, miután többen is erre a problémára panaszkodtak. A Ford szerint a tömeges visszahívás az Egyesült Államokban 1,6 millió, Kanadában 340 ezer, míg Mexikóban 37 ezer autót érint.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!