szerző:
hvg.hu

A német Caravanboat társaság elsőre két ellentétesnek tűnő dolgot próbált összehozni: egy lakókocsit, egy hajóval.

A hamburgi székhelyű cég lényegében egy kerekeken guruló lakóhajót kínál.

Közúti üzemmódban a lakókocsi klasszikus, kétengelyes felépítményként húzható egy autóval. A műanyagszerkezetű lakrészben pedig igazán kellemes lakókörnyezet lett kialakítva. A nagyméretű lakókocsiban nappali, fürdő, konyha, háló is található, ráadásul az építmény 2 méter magas, így valóban nem kell benne szűkösen lennie vélhetően senkinek.

©
©
©
©

A szerkezet nem éppen pehelykönnyű, mert 2,7 tonna a súlya, a szélessége két és fél méter. A hossza közel 8 méter és, ami jelen esetben még érdekes, a merülési mélysége 28 cm.

Amikor hajóként szolgál egy 15 LE-s motor hajtja és mint látható a felépítmény tetején napelemek is találhatóak, így tényleg vadregényes helyekre is eljuthatunk anélkül, hogy nélkülöznünk kellene az elektromosságot.

Mivel a vízi üzemmód miatt elég jól szigetelt az egész szerkezet, alkalmas téli használatra is. Igaz, ezért a fajta egyedi luxusért, elég komoly árat kérnek a 70 000 euró révén.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Háromszorosára nőtt a túlóráztatással kapcsolatos jogsértések száma

Nőtt a kivégzések száma Szaúd-Arábiában 2018-ban

Nőtt a kivégzések száma Szaúd-Arábiában 2018-ban

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor