szerző:
hvg.hu

Előbb csak kizárta a versenybíróság két futamról, aztán a csapata is kirúgta, és valószínűleg a már vele leszerződött következő csapatánál sem várják már.

Sokszorosan is megbánhatja a Moto2-ben versenyző olasz Romano Fenati a vasárnap bemutatott, végtelenül sportszerűtlen cselekedetét. A hétvégi San Marino Grand Prixn történt, hogy nagyjából 200 km/h-s tempónál Fenati átnyúlt, és megrántotta ellenfele Stefano Manzi fékkarját az egyenesben, miközben a vezető helyért harcoltak. (A jelenet előzménye volt kettőjük közt egy vitatható manőver, amikor Fenati veszélyesen lesodródott a pályáról.)

Az elképesztően unfair cselekményért, azonnal kiintették a pályáról, és két futamra szóló eltiltást kapott, hétfőn azonban már azt közölte csapata, a Marinelli Snipers Team, hogy felbontja szerződését a versenyzővel annak sportszerűtlen, veszélyes és káros viselkedéséért, amellyel egy másik ember életét veszélyeztette, és ez megbocsáthatatlan. Egyúttal a versenyzőt eddig támogatók, a csapat és minden szponzor bocsánatot kérnek a világbajnokság szurkolóitól.

Ráadásul Fenati éppen azzal a Stefano Manzival szemben szabálytalankodott, aki a Forward Racing csapatának a tagja, és Fenati már leszerződött a következő szezonra ehhez a csapathoz. Az, hogy a leendő csapatának a versenyzőjével szemben viselkedett így, már sok volt a Forwarddal leszerződött hírneves olasz motorgyártó, az MV Augusta vezetőjének is, Giovanni Castiglioni az Instagramon tette közzé véleményét: meg fogja akadályozni, hogy az ő motorjukkal versenyezzen Fenati, aki nem képviseli a vállalat értékeit.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

55 sofőrnélküli autóból álló konvoj került be a Guinness-rekordok könyvébe

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten