szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előbb csak kizárta a versenybíróság két futamról, aztán a csapata is kirúgta, és valószínűleg a már vele leszerződött következő csapatánál sem várják már.

Sokszorosan is megbánhatja a Moto2-ben versenyző olasz Romano Fenati a vasárnap bemutatott, végtelenül sportszerűtlen cselekedetét. A hétvégi San Marino Grand Prixn történt, hogy nagyjából 200 km/h-s tempónál Fenati átnyúlt, és megrántotta ellenfele Stefano Manzi fékkarját az egyenesben, miközben a vezető helyért harcoltak. (A jelenet előzménye volt kettőjük közt egy vitatható manőver, amikor Fenati veszélyesen lesodródott a pályáról.)

Az elképesztően unfair cselekményért, azonnal kiintették a pályáról, és két futamra szóló eltiltást kapott, hétfőn azonban már azt közölte csapata, a Marinelli Snipers Team, hogy felbontja szerződését a versenyzővel annak sportszerűtlen, veszélyes és káros viselkedéséért, amellyel egy másik ember életét veszélyeztette, és ez megbocsáthatatlan. Egyúttal a versenyzőt eddig támogatók, a csapat és minden szponzor bocsánatot kérnek a világbajnokság szurkolóitól.

Ráadásul Fenati éppen azzal a Stefano Manzival szemben szabálytalankodott, aki a Forward Racing csapatának a tagja, és Fenati már leszerződött a következő szezonra ehhez a csapathoz. Az, hogy a leendő csapatának a versenyzőjével szemben viselkedett így, már sok volt a Forwarddal leszerződött hírneves olasz motorgyártó, az MV Augusta vezetőjének is, Giovanni Castiglioni az Instagramon tette közzé véleményét: meg fogja akadályozni, hogy az ő motorjukkal versenyezzen Fenati, aki nem képviseli a vállalat értékeit.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!