szerző:
hvg.hu

A Kóbe nevű japán város Ferrari-kereskedését homokzsákokkal igyekeztek megvédeni a Dzsebi tájfuntól, de győzött a természet.

Az elmúlt 25 év legerősebb tájfunja csapott le a múlt héten Japánra. A Dzsebinek a helyi hatóság szerint legalább 11 halálos áldozata volt, emellett komoly anyagi károkat okozott. A Yahoo Japan beszámolója szerint ezek közé tartozik a Rokkó-szigeten található Ferrari-kereskedés is, amelyben szinte az összes autója megsérült.

A Kóbe városában található kereskedést a tájfun miatt nagyjából 1 méteres víz árasztotta el, emiatt az ott található 53 új és használt Ferrariból 51 ment tönkre – köztük olyanok is, amelyeket már megvett a tulajdonosa, de még nem vette át. Pedig az ott dolgozók mindent megtettek annak érdekében, hogy megvédjék a kocsikat, homokzsákokból próbáltak gátat építeni a kereskedés köré – kevés sikerrel.

A vihar után a kereskedés teherautóval szállította el a gépeket a roncstelepre. A kár nagyjából 9 millió dollár (kb. 252 millió forint). A biztosító valószínűleg megtéríti majd a kárt, ez azonban időbe telik majd.

Tavaly a Harvey hurrikán okozott komoly károkat az Egyesült Államokban, 1 millió autó ment tönkre az áradások során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!