szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akiknek szerencséjük volt, a padlóra még le tudtak ülni, akiknek nem, kénytelenek voltak végigállni az utat Budapest és Pécs között vasárnap este.

A szerelvényben készült felvételeket az RTL Klub Híradója tette közzé.

A MÁV-Start vasárnap délután a honlapján hívta fel az utasok figyelmét arra, hogy jelentősen hosszabb menetidőre számítsanak, mert Iváncsa közelében egy munkagép elszakította a felsővezetéket. Az oszlop is megrongálódott, ezért a vonatközlekedés teljesen leállt azon a szakaszon.

Emiatt a fővárosból a Tenkes Intercityvel Pécsre induló utasoknak ötször kellett átszállniuk. Százhalombattán sokan a földön ülve várták a pótlóbuszt, Iváncsán pedig három óra alatt háromszor is átutaztak.

"Három Intercityt várt össze ez a vonat. Azért ment vissza aztán Százhalombattára, mert a következő Pestről induló Intercity utasait is elhozta velünk együtt. Háromszoros túlterheltséggel jött" – magyarázta a helyzetet az egyik utas.

Ráadásul a szokásos menetidő több mint kétszereséig tartott az út: három óra helyett hat és fél óra alatt ért le a vonat a baranyai megyeszékhelyre.

A MÁV-Start a Híradónak azt írta: a torlódás azért alakult ki, mert összesen csupán öt autóbuszt tudtak beállítani a vonatok pótlására.

A vasúttársaság elnézést kért az utasoktól, és közölte: 120 percesnél hosszabb késés esetén visszaigényelhetik a menetjegyük árának felét.

A megrongált vezeték helyreállításával vasárnap estére végeztek, a forgalom hétfő hajnalra állt helyre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!