szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem ez volt az első eset, hogy ilyesmivel próbálkozik a 17 éves fiatal, de korábban nem sikerült, akkor inkább készpénzt lopott el a házból.

A 17 éves géderlaki fiatalkorú idén április 14-ére virradó éjszaka egy dunapataji ház előtt lezáratlanul parkoló gépkocsival a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott. Tettét megkönnyítette, hogy a tulajdonos az indítókulcsot éjszakára az autóban hagyta.

A fiatalkorú az 51-es számú főúton addig kocsikázott, amíg az autó le nem állt. Ekkor a járművet az úton hagyta, amit később megtaláltak és visszajuttattak a sértetthez.

Nem ez volt az első próbálkozása a fiatalkorúnak, mert nem sokkal korábban, tavaly karácsonykor egy géderlaki ház udvarán álló járművet is el akart tulajdonítani. Akkor ez nem sikerült neki, mert ugyan néhány métert tolta az autót, végül nem sikerült beindítania. Ekkor odament a házhoz, a bejárati ajtó üvegét betörte, bement és ellopott 25 ezer forint készpénzt.

Az ajtó rongálásával további 15 ezer forint kára keletkezett a ház tulajdonosának, aki az eljárás során kérte a kára megtérítését. A szabadlábon lévő fiatalkorú korábban két alkalommal állt bíróság előtt. Őt most az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével, továbbá annak kísérletén kívül lopás vétségével is vádolja, és vele szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Boris Johnson: Nem az oltások, hanem lezárás miatt csökkent a súlyos megbetegedések és a halálesetek száma

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált