szerző:
hvg.hu

Ilyen könnyű versenyzőruhát eddig még nem lehetett kapni, de az alacsony tömegnek alaposan meg is kérik az árát.

A McLaren bejelentette, hogy piacra dobja a világ legkönyebb, hivatalos FIA-minősítéssel rendelkező versenyoverálját. A Sparcóval közösen kifejlesztett Sparco McLaren SP16+ mindössze 0,54 kilogrammot nyom a mérlegen, ezáltal 10 százalékkal könnyebb a legközelebb álló riválisánál.

©

Az Olaszországban kizárólag kézimunkával gyártott különleges ruha darabja 12 óra alatt készül el. A teljesen személyre szabható öltözet alapára 2344 font, vagyis átszámítva mintegy 852 ezer forint.

©

Egy ilyen ruha persze még kevés ahhoz, hogy valaki el tudjon indulni egy igazi autóversenyen. Ehhez ugyanis a megfelelő versenyzői licencen és versenyautón kívül többek közt egy bukósisakra és egy balaklavára is szükség van: a McLaren Bell HP7 Helmet sisak 2568 fontba (933 ezer forint) kerül, a tűzálló maszk ára pedig 30 font (11 ezer forint).

©

Ehhez még hozzájön a McLaren Shield RW-9 nevezetű és 155 fontos (56 ezer forint) alsó ruházat, a finom bőrből készülő és 232 fontos (84 ezer forint) McLaren RB-8 versenyzőcipő, illetve a 224 fontos (81 ezer forint) McLaren RG-7 versenyzőkesztyű. Ha ezeket az összegeket összeadjuk, akkor kiderül, hogy a komplett szett valamivel több mint 2 millió forintba kerül.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

A mai tüntetés jelképe a műanyag csalamádés vödör

Király Linda megint magyarul énekel

Király Linda megint magyarul énekel

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban