szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy perc alatt három súlyos közlekedési szabályt is megsértett egy szekszárdi motoros.

A Tolna megyei rendőrök június 26-án Szekszárdon éppen a piros lámpánál várakoztak a városközpontban, amikor egy motoros a piros áthajtva elment mellettük.

A rendőrök azonnal a szabálysértő nyomába eredtek és videóra vették, ahogy a motoros a város központjában 73 km/h-s sebességre gyorsított, majd egy balra kanyarodni tilos jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, mégis befordult egy utcába.

A motoros megállítása után azzal védekezett, hogy sietett az ebédért, de elég nagy árat fizetett a szabálytalankodásáért: a rendőrök 130 000 forint közigazgatási bírságot és 16 közlekedési pontot szabtak ki rá.

A magyar jogszabályok értelmében annak a sofőrnek, aki három éven belül 18 büntetőpontot összegyűjt, bevonják vezetői engedélyét, és utánképzésen kell részt vennie. Könnyen lehet, hogy a szabályszegő motoros is jogosítvány nélkül marad - írták a police.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!