szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német Focus magazin szedte össze az elmúlt évek legsúlyosabb gyorshajtási eseteit. Legalábbis akiket elkaptak.

A magazin listája szerint a 8. helyen egy német sofőr áll, aki egy Audi A3-sal érdemelte ki a listás helyet, mert a berlini autópályán 240 km/h sebességgel haladt, 180 km/h-val gyorsabban, mint a megengedett 60 km/h lett volna. Négy pontot és eltiltást kapott cserébe.

A hetedik hely egy motorosé, aki a Kawasaki Ninjája sebességét tesztelgette és a 290 km/h-s tempójáról még egy videót is felrakott. Nem volt jó ötlet a 80 km/h maximális sebességű szakaszon.

A kép nem a leírt esetnél készült.

A 6. egy 36 éves spanyol, aki a maximális 120-as tempó helyett a Porschéjával 297 km/h-s sebességgel hajtott. A spanyol cserébe egy évig  jogsi nélkül élvezheti a napsütést Az 5. helyen szintén egy Porsche 300 km/h-s tempóval 120-as táblánál. A lengyel sofőr 1170 euró bírságot szabtak ki, és a jogosítványát elvették.

Egy britnek sikerült a negyedik helyet megcsípni egy Nissan GTR-rel, amely 309 km/h-val ment a 100 km/h-s zónában. Az ítélete elég kemény: 10 év vezetési tilalom.

A kép illusztráció.

A top 3-ban már nagyon súlyos esetek vannak. Rács mögé került az a francia versenyző, aki egy Audi RS4-el illegális utcai versenyen vett részt. 310-es tempóval hajtott a megengedett 110 helyett, amiről szintén felvétel készült.

Egy olasz autósé a második hely, aki 311 km/h sebességgel tesztelte a Porsche 911-ét. Az olasz autópályákon azonban csak 130 km/h megengedett legnagyobb sebesség. Nem kapott börtönt ugyan, de azonnal 10 büntetőpont igen.

A Focus gyűjtése szerint egy Bentley Continental GT sofőrje a rekorder, aki 324 km/h sebességgel haladt egy svájci autópályán, amely több, mint 200 km/h-val gyorsabb a megengedettnél. A svájciak nem értékelték a mutatványt és az autós hat hónap börtönt kapott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban

Donald Trump hajmosási panaszai miatt módosulhatnak a szabályok az Egyesült Államokban

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant

Éppen egy gleccsert vizsgált a 68 éves klímakutató, amikor szakadékba zuhant