szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járművek többsége a Készenléti Rendőrséghez kerül.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 10 mentőautót vásárolt, a közlésük szerint azért, hogy több helyszínen lehessen jelen, ahol egészségügyi ellátást igénylő rendőri feladatok is lehetnek.

©

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség speciális gépjárműállománya 1-1 mentő gépjárművel bővült, a légimentő szervezet, amelyet szintén a Készenléti Rendőrség üzemeltet 8 mentőautót vehetett át. Esetükben azért volt szükség a járművekre, hogy a repülésre kedvezőtlen időjárási körülmények esetén is biztosított legyen a mentési tevékenység.

Magyarországon hét légimentő bázis van: Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Pécsen, Szentesen, Debrecenben és Miskolcon.

©

A kocsikban, amelyek azonosak a mentőszolgálatnál használt rohamkocsikkal, többek között defibrillátor, lélegeztetőgép, infúziós pumpa és a betegellátáshoz szükséges gyógyszerek egyaránt vannak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!